Artikkeli

Mausteinen linnunmaksa pinaatti-sikuri­saa­laat­ti­pe­dillä

Tarjoa huoneen­läm­pöisenä alkupalaksi.

350 g broi­le­rin mak­saa

4 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl ko­ri­an­te­ria

1 tl ku­mi­nan sie­me­niä

1 tl chi­liä

puo­len sit­ruu­nan mehu

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

Li­säk­si:

2 si­ku­ri­sa­laat­tia

100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 rkl has­sel­päh­ki­nä­rou­het­ta

maun mu­kaan suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

öl­jyä

1. Kuul­lo­ta murs­ka­tut val­ko­si­pu­lit ja kui­va­tut maus­teet­koh­ta­lai­sel­la läm­möl­lä pan­nul­la öl­jys­sä.

2. Li­sää pan­nul­le puh­dis­te­tut, su­la­te­tut mak­sat ja pais­ta ne kyp­sik­si.

3. Li­sää sit­ruu­na­me­hu, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja kuu­men­na, kun­nes nes­te on imey­ty­nyt. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja nos­ta si­vuun.

4. Höy­ry­tä puh­dis­te­tut sa­laat­ti­si­ku­rit vä­häs­sä, suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä al den­te -kyp­sik­si ja jääh­dy­tä ne no­pe­as­ti jää­kyl­mäs­sä ve­des­sä. Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

5. Kuul­lo­ta siis­ti­tyt pi­naa­tin­leh­det no­pe­as­ti öl­jys­sä pan­nul­la ja maus­ta ne suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

6. Pane tar­joi­lu­as­ti­an poh­jal­le si­ku­ri­sa­laa­tin- ja pi­naa­tin­leh­tiä ja jaa pääl­le mak­sa­pa­lat. Ko­ris­te­le päh­ki­nä­rou­heel­la ja tar­joa huo­neen­läm­pöi­se­nä al­ku­pa­lak­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ