Koti ja keittiö 5/2009
1 kg perattuja muikkuja
öljyä
ripaus suolaa
rouhittua valkopippuria
Marinadi:
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl valkoviiniä
3 valkosipulinkynttä
1 tuore, punainen chilipaprika
2 laakerinlehteä
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
1 sitruuna
sormisuolaa
1 dl kapriksia
1. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista muikut molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Nosta kalat pannulta esimerkiksi uunivuokaan.
2. Mittaa valkoviinietikka ja valkoviini kattilaan.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili ohueksi.
4. Laita valkosipulinkynsi- ja chiliviipaleet viinietikkaseokseen. Murenna joukkoon laakerinlehdet.
5. Lisää timjami ja mustapippuri. Pese ja halkaise sitruuna pitkittäin. Leikkaa sitruunanpuolikkaat vielä pitkittäin kahtia ja viipaloi. Lisää sitruunat marinadiliemeen.
6. Kiehauta seos ja kaada kalojen päälle. Jäähdytä ja anna marinoitua kylmässä vähintään parin tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
7. Ripottele päälle sormisuolaa ja koristele kapriksilla juuri ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2