Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Marinoidut muikut

1 kg pe­rat­tu­ja muik­ku­ja

öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

Ma­ri­na­di:

1 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 dl val­ko­vii­niä

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tuo­re, pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

2 laa­ke­rin­leh­teä

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 sit­ruu­na

sor­mi­suo­laa

1 dl kap­rik­sia

1. Kuu­men­na pan­nul­la tilk­ka öl­jyä ja pais­ta mui­kut mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si ja kyp­sik­si. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria. Nos­ta ka­lat pan­nul­ta esi­mer­kik­si uu­ni­vuo­kaan.

2. Mit­taa val­ko­vii­nie­tik­ka ja val­ko­vii­ni kat­ti­laan.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Vii­pa­loi chili ohu­ek­si.

4. Lai­ta val­ko­si­pu­lin­kyn­si- ja chi­li­vii­pa­leet vii­nie­tik­ka­se­ok­seen. Mu­ren­na jouk­koon laa­ke­rin­leh­det.

5. Li­sää tim­ja­mi ja mus­ta­pip­pu­ri. Pese ja hal­kai­se sit­ruu­na pit­kit­täin. Leik­kaa sit­ruu­nan­puo­lik­kaat vie­lä pit­kit­täin kah­tia ja vii­pa­loi. Li­sää sit­ruu­nat ma­ri­na­di­lie­meen.

6. Kie­hau­ta seos ja kaa­da ka­lo­jen pääl­le. Jääh­dy­tä ja an­na ma­ri­noi­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään pa­rin tun­nin ajan, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

7. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa ja ko­ris­te­le kap­rik­sil­la juu­ri en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ