Artikkeli

Maren­ki­mar­ja­jäädyke

Paloittele persikat ja sulata vadelmat kohmeisiksi. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös kerma ja mausta se vaniljasokerilla...

4 säi­ly­ke­per­sik­kaa

200 g pa­kas­te­va­del­mia

2 mu­naa

1/2 dl so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

50 g val­mii­ta pik­ku­ma­ren­ke­ja

1. Pa­loit­te­le per­si­kat ja su­la­ta va­del­mat koh­mei­sik­si.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Vaah­do­ta myös ker­ma ja maus­ta se va­nil­ja­so­ke­ril­la.

3. Murs­kaa ma­ren­git ke­vy­es­ti esi­mer­kik­si pa­kas­te­pus­sin si­säl­lä. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set no­pe­as­ti yh­teen ja kaa­da seos pa­kas­tin­ra­si­aan tai vuo­kaan.

4. Pane jää­dy­ke pa­kas­ti­meen noin nel­jäk­si tun­nik­si. An­nos­te­le mal­joi­hin ja ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si vie­lä mar­joil­la ja ma­ren­gin­pa­la­sil­la.

Vink­ki! Jää­dyk­kee­seen voit käyt­tää mui­ta­kin mar­jo­ja. Hy­vin hap­pa­mat mar­jat saat­ta­vat tar­vi­ta hie­man li­sää so­ke­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ