2 keltuaista
2 tl sinappia
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
2 - 3 dl rypsiöljyä
1. Mittaa tehosekoittimeen keltuaiset, sinappi ja suola sekä pippuri ja puolet viinietikasta. Käynnistä tehosekoitin ja anna pyöriä hetken.
2. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana, kunnes kastike on majoneesimaista. Mitä enemmän öljyä lisäät, sitä paksumpi kastikkeesta tulee. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku.
Vinkki! Jogurttimajoneesi syntyy, kun lisäät valmiiseen majoneesiin noin 2 dl maustamatonta, paksua, turkkilaista jogurttia. Perinteisestä luonnonjogurtista valutat ylimääräisen nesteen pois esimerkiksi kahvisuodattimen
läpi.
Majoneesin maustamisvinkit
Chilimajoneesi: Ripaus hienonnettua chiliä, chilirouhetta tai -maustetta antaa potkua ja tilkka tomaattisosetta väriä. Majoneesin voi maustaa myös chilikastikkeella.
Lime-/sitruunamajoneesi: Lisää pari ruokalusikallista limen tai sitruunan mehua. Kirpeää makua voi tehostaa lisäämällä hieman myös sitrushedelmien raastettua kuorta.
Yrttimajoneesi: Perusyrttimajoneesi syntyy esimerkiksi basilikan, persiljan ja ruohosipulin yhdistelmästä. Kirvelillä, tillillä ja ruohosipulilla maustettu majoneesi sopii kalaruokien lisäkkeeksi.
Wasabimajoneesi: Lisää majoneesiin 1 - 2 tl wasabitahnaa. Wasabi sopii myös jogurttimajoneesin mausteeksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2