Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
Viinisuositukset Sari Sirén
Koti ja keittiö 12/2016
4 annosta
Ainesosat:
1 kg maa-artisokkaa
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl vaahterasiirappia
1 dl rouhittuja, paahdettuja saksanpähkinöitä
2 rkl hienonnettua rosmariinia
Näin valmistat maa-artisokkalisäkkeen:
1. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Jos ne ovat eri kokoisia, niin halkaise tai lohko isommat. Pyörittele öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Rouhi pähkinät.
3. Valuta maa-artisokkien päälle vaahterasiirappia. Viimeistele saksanpähkinöillä ja rosmariinilla.
4. Tarjoa perunoiden sijaan tai pikkuannoksena, samaan tapaan kuin paahdetut punajuuret.
Viinisuositus:
Pehmeän hedelmäinen ja aromikas Dr. Loosen Christmas Riesling 2015, Saksa, 9,95 e (kausituote), tai paahteinen ja hedelmäinen kuohuviini Rotari Riserva Brut 2011, Italia, 13,90 e.
Lue myös:
Omenainen maa-artisokkakeitto
Artisokka-yrttibruchetta
Valkoviinissä paistettuja artisokkia
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2