Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Lohiramen

Leikkaa lohifilee neljään palaan. Kuumenna öljy paistin- tai parilapannulla. Paista kalapalat siinä molemmin puolin kypsiksi...

600 g loh­ta fi­lee­nä

1/2 dl te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta

2 rkl öl­jyä

200 g ra­men-nuu­de­lei­ta

75 g so­ke­ri­her­neen­pal­ko­ja

1 iso pork­ka­na

1 l ka­na­lien­tä

1 rkl das­hi­jau­het­ta

6 rkl mi­so­tah­naa

4 ke­vät­si­pu­lia

puo­li ruuk­kua ko­ri­an­te­ria

1. Leik­kaa lo­hi­fi­lee nel­jään pa­laan. Kuu­men­na öl­jy pais­tin- tai pa­ri­la­pan­nul­la. Pais­ta ka­la­pa­lat sii­nä mo­lem­min puo­lin kyp­sik­si. Si­ve­le nii­den pääl­le kyp­si­nä te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta ja an­na maus­tua.

2. Kei­tä nuu­de­lit pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan, va­lu­ta ja huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä.

3. Kuo­ri pork­ka­na ja leik­kaa ohuik­si ti­kuik­si.

4. Kuu­men­na ka­na­lie­mi ja li­sää jouk­koon das­hi­jau­he. Li­sää pork­ka­nat ja so­ke­ri­her­neet ja hau­du­ta pa­rin mi­nuu­tin ajan.

5. Jaa nuu­de­lit nel­jään kul­hoon ja kaa­da pääl­le keit­toa. Nos­ta pääl­lim­mäi­sek­si kul­hoi­hin lo­hi­pa­lat.

6. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lin­var­ret ja ri­pot­te­le ne ja ko­ri­an­te­ria kei­ton pääl­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ