MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
noin 1 ½ l
800 g maustamattomia kanankoipia
800 g häränhäntiä tai naudanpotkia
noin 3 l vettä
2–3 sipulia
2–3 porkkanaa
6–8 valkosipulinkynttä
2–3 varsisellerin vartta
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 rkl persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
1 ½ tl kuivattua timjamia 1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita
2 laakerinlehteä suolaa
1. Pyyhkäise lihat talouspaperilla tai huuhtele kylmällä vedellä nopeasti. Laita lihat isoon pataan tai kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin tunnin ajan. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla.
2. Kuori ja halkaise sipulit. Kuori porkkanat ja paloittele reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Pätki varsiselleri reiluiksi paloiksi.
3. Lisää kasvikset, säilötyt tomaatit, yrtit, pippurit ja laakerinlehdet liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että kaikki raaka-aineet peittyvät. Hauduta hiljalleen vähintään kolme tuntia.
4. Siivilöi liemi. Mausta liemi suolalla, noin ½ –1 tl suolaa/ litra. Laimenna tarvittaessa vedellä ja nauti sellaisenaan tai käytä lihaliemimausteena.
VINKKI! Pakasta lihalientä halutessasi jääpalarasioihin. Mureaksi hautuneet lihat ja kasvikset maistuvat vaikka leivän päällä tai hampurilaisen välissä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2