Artikkeli

Lämmin hedelmäsalaatti ja vanilja-kanelijäätelö

(4 an­nos­ta)

6–8 tum­maa luu­mua

2–3 ome­naa

2–3 pää­ry­nää

2 rkl ama­ret­to­li­köö­riä

fa­rii­ni­so­ke­ria

12 ko­ko­nais­ta maus­te­nei­lik­kaa

1/2 dl man­te­li­las­tu­ja

Tar­joi­luun:

1/2 l va­nil­ja­jää­te­löä

2 rkl ka­ne­lia

1. Hal­kai­se luu­mut ja pois­ta ki­vet. Loh­ko luu­mut. Kuo­ri ome­nat ja pää­ry­nät tar­vit­ta­es­sa. Pois­ta sie­men­ko­dat ja loh­ko he­del­mät. Se­koi­ta he­del­mä­loh­kot kes­ke­nään ja li­sää jouk­koon ama­ret­to­li­köö­ri.

2. Jaa he­del­mät nel­jäl­le fo­li­o­pa­lal­le, ri­pot­te­le pääl­le fa­rii­ni­so­ke­ria ja lai­ta jo­kai­seen nyyt­tiin kol­me ko­ko­nais­ta maus­te­nei­lik­kaa.

3. Pais­ta nyyt­te­jä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia tai val­mis­ta ne gril­lis­sä.

4. Paah­da man­te­li­las­tut kui­val­la pais­tin­pan­nul­la hen­non rus­keik­si ja ri­pot­te­le val­mii­den nyyt­tien pääl­le. Tar­joa nyy­tit peh­mi­te­tyn ja ka­ne­lil­la maus­te­tun va­nil­ja­jää­te­lön kera.