Artikkeli

Lämmin hedelmäkompotti

Kuori ja viipaloi kiivit. Viipaloi karambola. Huuhtele rypäleet, halkaise ne ja poista mahdolliset siemenet...

2 kii­viä

1 ka­ram­bo­la

200 g tum­mia vii­ni­ry­pä­lei­tä

2 ap­pel­sii­nia

1 greip­pi

So­ke­ri­lie­mi:

1 dl vet­tä

1 dl so­ke­ria

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

(1 rkl li­köö­riä, rom­mia tai kon­jak­kia)

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi kii­vit. Vii­pa­loi ka­ram­bo­la. Huuh­te­le ry­pä­leet, hal­kai­se ne ja pois­ta mah­dol­li­set sie­me­net. Pois­ta ap­pel­sii­neis­ta ja grei­pis­tä kuo­ret ja uloim­mat kal­vot ja leik­kaa he­del­mä­li­ha sit­ten ir­ti si­sem­mis­tä kal­vois­ta.

2. Mit­taa kat­ti­laan vesi, so­ke­ri ja sit­ruu­na­me­hu. Kei­tä lien­tä hil­jal­leen muu­ta­ma mi­nuut­ti sil­loin täl­löin se­koi­tel­len. Li­sää maus­teet ja ha­lu­tes­sa­si al­ko­ho­li. Kaa­da kuu­ma lie­mi he­del­mä­vii­pa­lei­den pääl­le.

3. Tar­joi­le läm­pi­mä­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ