Koti ja keittiö 8/2008
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria ja kookoshiutaleita
Täyte:
3 dl vaniljan makuista
Delikatess-jogurttia
1 prk kookoskermaa
1 iso hapan omena
2 rkl limettimehua
sokeria maun mukaan
Lisäksi:
1 kahvisuodatinpussi
Koristeluun:
1 sokeripistaasilevy
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
4. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa pohja jäähtymään paiston jälkeen leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria ja kookoshiutaleita. Poista uunissa ollut leivinpaperi varovasti tortun pohjasta.
5. Valmista täyte. Pane vaniljajogurtti suodatinpaperiin siivilään ja anna valua noin tunnin.
6. Vaahdota kookoskerma ja lisää valunut jogurtti.
7. Kuori omena ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Purista raasteeseen limettimehu.
8. Lisää omenaraaste kookos-vaniljavaahtoon. Maista ja mausta maun mukaan sokerilla.
9. Levitä täyte 3/4 kääretorttupohjalle ja kääri pitkältä sivulta alkaen rullalle leivinpaperia apuna käyttämällä niin, että saumakohta jää tortun alapintaan.
10. Kiedo torttu tiiviisti muovikelmuun ja pane viileään mielellään 3–4 tunniksi ennen tarjoilua.
11. Leikkaa sokeripistaasilevyt veitsellä karkeaksi rouheeksi ja koristele pinta pistaasirouheella. Mikäli täytettä on jäänyt yli voit käyttää sen myös pinnan koristeluun.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2