Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2012

Kirpeä luumu-päärynäkompotti

Kirpeän makea luumu-päärynäkompotti sopii niin porsaanlihan kuin kalkkunankin seuraksi.

6 pien­tä tai 3 isoa pää­ry­nää

4 luu­mua

1 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

puo­len sit­ruu­nan mehu

2 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

4–5 ko­ko­nais­ta maus­te­nei­lik­kaa

1. Mit­taa vii­nie­tik­ka, sit­ruu­na­me­hu, vesi, so­ke­ri ja nei­li­kat kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si.

2. Loh­ko pää­ry­nät ja luu­mut. Li­sää he­del­mä­loh­kot kat­ti­laan ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia.

3. An­na jääh­tyä. Pur­ki­ta he­del­mät lie­mi­neen ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ