(4 kpl)
Kuori:
1/2 dl korppujauhoja tai bulguria (kuivattua ja
rikottua vehnää)
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä
1 sipuli
1 muna
1 tl jeeraa
mustapippuria
Täyte:
100 g lampaanjauhelihaa
pala purjoa
puolikas paprika
1 sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 dl rusinoita
1 dl pinjansiemeniä
suolaa
1. Liota korppujauho tai bulgur vedessä. Valuta turvonneesta bulgurista mahdollinen vesi pois. Raasta sipuli hyvin hienoksi ja sekoita korppujauhojen tai bulgurin, vehnäjauhojen, leivinjauheen ja munan kanssa. Lisää mausteet ja anna taikinan turvota hyvin.
2. Paahda lampaanjauheliha silputun purjon ja paprikan kanssa. Lisää seokseen pinjansiemenet ja rusinat, sitruuna sekä mausteet. Vuoraa muffinimuotit pohjataikinalla, täytä lihaseoksella ja peitä taikinalla.
3. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea.
Vihje: Lähi-idässä
lihapiiraat leivotaan kibbeheiksi, kiekon, kuulan tai palleron muotisiksi paistoksiksi. Paistos nautitaan
kirpeän kärsimyshedelmän kanssa tai raastetun retiisin kanssa, joka värjääntyy limettiliemessä pinkiksi.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2