Artikkeli

Kasvis­ham­pu­ri­lainen ja harissamjoneesi

Maukkaan kasvis­ham­pu­ri­laisen salaisuus on makeaksi grillatut sipulit ja harissatahnalla maustettu majoneesikastike.

4 an­nos­ta

4 säm­py­lää tai pi­ta­lei­pää

1 mu­na­koi­so

2 to­maat­tia

3 uu­den sa­don pu­na­si­pu­lia

tilk­ka hu­na­jaa

250 g hal­lou­mi­juus­toa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

olii­vi­öl­jyä

Ha­ris­sa­ma­jo­nee­si:

2 dl ma­jo­nee­sia

2 tl ha­ris­sa­tah­naa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

Li­säk­si:

ru­co­laa

tuo­ret­ta mint­tua

1. Val­mis­ta ha­ris­sa­ma­jo­nee­si se­koit­ta­mal­la maus­te­tah­na ma­jo­nee­sin jouk­koon. Lai­ta maus­tu­maan vii­le­ään.

2. Vii­pa­loi kas­vik­set ja juus­to. Si­ve­le si­pu­li­vii­pa­lei­den pääl­le hu­na­jaa.

3. Gril­laa kas­vis­vii­pa­leet mo­lem­min puo­lin juu­ri ja juu­ri kyp­sik­si. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Gril­laa myös juus­to­vii­pa­leet mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si.

4. Paah­da vie­lä säm­py­län­puo­lik­kaat gril­lis­sä mo­lem­min puo­lin.

5. Täy­tä säm­py­lät kas­vik­sil­la, juus­tol­la ja vii­meis­te­le ha­ris­sa­ma­jo­nee­sil­la, ru­co­lal­la ja tuo­reel­la min­tul­la.