Artikkeli

Kasvipaistokset

3 pork­ka­naa

pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

250 g ri­cot­ta­juus­toa

2 mu­naa

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

50 g man­te­li­rou­het­ta

nip­pu sil­put­tua ra­kuu­naa

2 tl hu­na­jaa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus me­ri­suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Raas­ta pork­ka­nat ja ke­sä­kur­pit­sa.

2. Pa­loit­te­le juus­to kul­hoon ja vat­kaa se peh­me­äk­si se­ok­sek­si mu­nien kans­sa.

3. Li­sää jouk­koon raas­te­tut kas­vik­set, raas­tet­tu in­ki­vää­ri, man­te­li­rou­he, sil­put­tu ra­kuu­na, hu­na­ja ja öl­jy se­koit­ta­en.

4. Maus­ta seos suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Lu­si­koi seos nel­jään voi­del­tuun an­nos­vuo­kaan. Kyp­sen­nä ve­si­hau­tees­sa 175 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

Vink­ki: Ita­li­a­lai­nen Ri­cot­ta-tuo­re­juus­to so­pii sekä pas­ta­täyt­tei­siin, dip­pi­kas­tik­kei­siin et­tä kas­vis­pais­tok­siin.

Koti ja keit­tiö 4/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ