2-3 lampaankyljystä ruokailijaa kohti
Marinadi:
1 1/2 tl jauhettua kanelia
suolaa, mustapippuria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl muscovado- tai ruokokidesokeria
1/2 dl öljyä
Paistamiseen:
1 rkl voita tai öljyä
Aprikoosikastike:
2 salottisipulia
1 rkl voita tai öljyä
3 dl täyteläistä punaviiniä
1 dl vettä
1 kanelitanko
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 rkl lihafondia
1 rkl muscovado- tai ruokokidesokeria
250 g kuivattuja aprikooseja
suolaa, mustapippuria
1. Sekoita marinadin ainekset. Hiero seos lampaankyljyksille ja nosta lihat muovipussissa jääkaappiin. Anna marinoitua muutama tunti.
2. Valmista kastike. Kuori ja silppua salottisipulit. Sulata voi tilavassa kattilassa ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti. Älä anna sen saada väriä. Lisää punaviini, vesi, kanelitanko, juustokumina, lihafondi, sokeri ja muutamaan osaan leikatut aprikoosit.
3. Keitä kastiketta kokoon 15 minuuttia, tai kunnes alkuperäisestä nestemäärästä on noin puolet jäljellä. Poista kanelitanko. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja purista lopuksi tiheän siivilän läpi. Näin saat talteen kaiken maun aprikooseista. Lisää vettä, jos kastike on liian paksua. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Ota kyljykset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Pyyhi ylimääräinen maustemarinadi pois, jotta se ei pala kiinni pannuun. Sulata voi pannussa ja paista siinä lampaankyljyksiä melko kovalla lämmöllä. Paistoaika on noin 2-3 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki! Paista iso annos kyljyksiä muutamassa erässä. Muuten pannu jäähtyy ja lihanesteet valuvat ulos. Pidä lihat lämpiminä alumiinifolion alla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2