Sanna KekäläinenKuvat Sanna PeurakoskiKoti ja keittiö 12/2011
6–8 annosta
Tumma mousse:
100 g tummaa suklaata
2 keltuaista
2 ½ dl kuohukermaa
noin 1 dl tomusokeria
Vaalea mousse:
1 liivatelehti
2 rkl sitruunalikööriä tai sitruunamehua
100 g valkosuklaata
2 ½ dl kuohukermaa
noin 1 dl tomusokeria
1. Tee ensin tumma mousse. Raasta suklaa ja sulata se vesihauteessa.
2. Ota suklaakulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla.
4. Ota reilu desilitra kermavaahtoa ja sekoita se suklaasulaan. Yhdistä loppu kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lusikoi mousse tarjoilukulhoihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään siksi aikaa, kun teet valkosuklaamoussen.
6. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
7. Raasta valkosuklaa ja sulata se varovasti vesihauteessa.
8. Puristele liivatelehti kuivaksi.
9. Kuumenna likööri mikrossa ja sulata liivatelehti kuumaan likööriin. Lisää liivateseos valkosuklaaseen.
10. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla.
11. Ota reilu desi kermavaahtoa ja sekoita se suklaasulaan. Yhdistä loppu kermavaahto ja suklaaseos.
12. Lusikoi mousse tarjoilukulhoihin tumman suklaan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Viimeistele halutessasi suklaarouheella.
Vinkki! Kannattaa vatkata tumman ja vaalean moussen kerma yhtä aikaa ja jakaa vaahto kahteen osaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2