Koti ja keittiö 9/2010 Anja Leppänen Kuvat Arto Vuohelainen
3–4 omenaa
puolikas sitruuna
1 tl kanelia
3/4 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Pinnalle: tomusokeria
1. Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat tarvittaessa. Lohko omenat. Purista lohkoille sitruunamehua ja ripottele kanelia. Sekoita.
2. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää loput ainekset muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan. Laita omenalohkot päälle.
3. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes se on kokonaan hyytynyt ja saanut hieman väriä pintaan. Jos pinta tummuu, peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
4. Siivilöi päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa piiras konjakilla maustetun kermavaahdon kera.
Valmistusaika: noin 30 min + paistoaika 30–40 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 8 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2