Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Jenkkiletut ja siirappi

Sulata voi kattilassa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

5 dl mai­toa

1 rkl voi­ta

25 g hii­vaa

1/2 tl suo­laa

1/2 rkl so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

7 dl jau­ho­ja

voi­ta pais­ta­mi­seen

Li­säk­si:

1 dl ap­pel­sii­nin­me­hua

1 dl so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

2 dl man­si­koi­ta

1. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon.

3. Li­sää lo­put ai­nek­set. An­na tai­ki­nan nous­ta noin 15 mi­nuut­tia.

4. Kuu­men­na pan­nu ja pais­ta le­tut vois­sa kes­ki­läm­möl­lä mo­lem­min puo­lin.

5. Kei­tä ap­pel­sii­ni­me­hua, so­ke­ria ja ka­ne­li­tan­koa n. 5 mi­nuut­tia, jääh­dy­tä ja tar­joa sii­rap­pi vii­pa­loi­tu­jen man­si­koi­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ