Artikkeli

Ilonan talvileivokset

Vaahdota munat ja lasillinen sokeria. Vaahdota myös huoneenlämpöinen voi tai margariini ja loppu sokeri. Yhdistä vaahdot...

(30 kpl / uu­ni­pel­lil­li­nen)

2 mu­naa

2 la­sia so­ke­ria

1 lasi ker­maa

300 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 tl lei­vin­jau­het­ta

3 la­sia veh­nä­jau­ho­ja

2 la­sia korp­pu­jau­ho­ja

1/2 la­sia man­te­li­jau­het­ta

(1–2 tip­paa kar­vas­man­te­lia)

Ko­ris­teek­si:

va­del­ma­hil­loa

1 1/2 dl so­ke­ri­ve­si­kuor­ru­tus­ta, jos­sa tip­pa sit­ruu­na­me­hua

1. Vaah­do­ta mu­nat ja la­sil­li­nen so­ke­ria. Vaah­do­ta myös huo­neen­läm­pöi­nen voi tai mar­ga­rii­ni ja lop­pu so­ke­ri. Yh­dis­tä vaah­dot.

2. Li­sää vaah­toon ker­ma ja kes­ke­nään se­koi­te­tut man­te­li­jau­he, jau­hot ja lei­vin­jau­he. Maus­ta seos ha­lu­tes­sa­si kar­vas­man­te­lil­la.

3. Jaa tai­ki­na lei­vos­muot­tei­hin ja ase­ta muo­tit uu­ni­pel­lil­le vie­re­tys­ten niin, et­tä muo­tit py­sy­vät ryh­dik­käi­nä. Voit kyp­sen­tää tai­ki­nan myös le­vy­nä ja lei­ka­ta lei­vok­sik­si. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

4. Vii­ru­ta lei­vok­set va­del­ma­hil­lol­la. Se­koi­ta to­mu­so­ke­ris­ta so­ke­ri­ve­si­kuor­ru­tus ja maus­ta

t ipal­la sit­ruu­naa. Pur­so­ta kuor­ru­tus jääh­ty­neil­le lei­vok­sil­le rai­doik­si hil­lo­vii­ru­jen lo­maan.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ