(30 kpl / uunipellillinen)
2 munaa
2 lasia sokeria
1 lasi kermaa
300 g voita tai margariinia
2 tl leivinjauhetta
3 lasia vehnäjauhoja
2 lasia korppujauhoja
1/2 lasia mantelijauhetta
(1–2 tippaa karvasmantelia)
Koristeeksi:
vadelmahilloa
1 1/2 dl sokerivesikuorrutusta, jossa tippa sitruunamehua
1. Vaahdota munat ja lasillinen sokeria. Vaahdota myös huoneenlämpöinen voi tai margariini ja loppu sokeri. Yhdistä vaahdot.
2. Lisää vaahtoon kerma ja keskenään sekoitetut mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Mausta seos halutessasi karvasmantelilla.
3. Jaa taikina leivosmuotteihin ja aseta muotit uunipellille vieretysten niin, että muotit pysyvät ryhdikkäinä. Voit kypsentää taikinan myös levynä ja leikata leivoksiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Viiruta leivokset vadelmahillolla. Sekoita tomusokerista sokerivesikuorrutus ja mausta
t ipalla sitruunaa. Pursota kuorrutus jäähtyneille leivoksille raidoiksi hilloviirujen lomaan.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2