MARI HARJULA • KUVAUSJÄRJESTELYT MARI HARJULA JA MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉNKoti ja keittiö 12/2015
6–8 annosta
8 viikunaa
8 luumua
3 rkl hunajaa
1 tl sokeria
1 ½ dl limoncelloa tai muuta sitruslikööriä
puolen appelsiinin raastettu kuori
Sitrusvaahto:
1 dl vispikermaa
150 g ranskankermaa
2 rkl limoncelloa tai sitruunalikööriä
hieman tomusokeria
Lisäksi:
1 dl mantelilastuja
1. Halkaise viikunat. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita hedelmänpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin.
2. Sekoita hunaja, sokeri, likööri ja appelsiininkuori keskenään. Pirskota seos hedelmien päälle, kääntele hieman.
3. Paahda hedelmiä uunissa 180 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja karamellisoituvat.
4. Valmista sitrusvaahto. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon ranskankerma ja mausteet. Anna maustua viileässä.
5. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla.
6. Tarjoa hedelmänpuolikkaat sitrusvaahdon ja paahdettujen mantelilastujen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2