Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Höyrytetyt kuharullat ja wasabikastike

Jos kuhafileet ovat kovin isoja, leikkaa ne pitkittäin kahtia. Ripottele fileiden päälle suolaa ja pippuria ja purista sitruunamehua...

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

4 kes­ki­ko­kois­ta na­ha­ton­ta ku­ha­fi­lee­tä (600 g)

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu

puo­li ruuk­kua ba­si­li­kaa

Li­säk­si:

cock­tail­tik­ku­ja

Wa­sa­bi­kas­ti­ke:

2 dl ke­vyt­rans­kan­ker­maa

1/2 dl jo­gurt­ti­ma­jo­nee­sia

1 tl wa­sa­bi­tah­naa

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

2 tl li­met­ti me­hua

ri­paus suo­laa

ri­paus so­ke­ria

1. Jos ku­ha­fi­leet ovat ko­vin iso­ja, leik­kaa ne pit­kit­täin kah­tia. Ri­pot­te­le fi­lei­den pääl­le suo­laa ja pip­pu­ria ja pu­ris­ta sit­ruu­na­me­hua. Le­vi­tä kun­kin fi­leen pääl­le vie­lä muu­ta­ma ba­si­li­kan­leh­ti. Kään­nä fi­leet rul­lal­le ja kiin­ni­tä cock­tail­ti­kul­la.

2. Nos­ta rul­lat höy­ry­kat­ti­laan ja kyp­sen­nä höy­rys­sä 8–10 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta rans­kan­ker­maan jo­gurt­ti­ma­jo­nee­si ja maus­teet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja an­na maus­tua het­ken en­nen tar­joi­lua.

4. Tar­joa ku­ha­rul­lat kei­tet­ty­jen pe­ru­noi­den ja wa­sa­bi­kas­tik­keen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ