Artikkeli

Haudutettu punasikuri

Suikaloi sikuri ohuiksi suikaleiksi. Lisää etikka ja anna seistä hetki...

400 g pu­na­si­ku­ria tai -pu­na­kaa­lia

1–2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 rkl voi­ta

1 si­pu­li hie­non­net­tu­na

1 dl has­sel­päh­ki­nää

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus me­ri­suo­laa

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

nip­pu sil­put­tua ba­si­li­kaa

Tar­joi­luun:

50 g raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Sui­ka­loi si­ku­ri ohuik­si sui­ka­leik­si. Li­sää etik­ka ja an­na seis­tä het­ki.

2. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää sil­put­tu si­pu­li ja si­ku­ri­sui­ka­leet. Hau­du­ta 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää kar­keik­si pa­loik­si ha­kat­tu päh­ki­nä, pip­pu­ri, suo­la ja so­ke­ri.

4. Hau­du­ta vie­lä noin 20 mi­nuut­tia ja li­sää lop­pu­vai­hees­sa sil­put­tu ba­si­li­ka.

5. Ha­lu­tes­sa­si voit tar­jo­ta li­säk­keen yh­des­sä raas­te­tun par­me­saa­nin kans­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2002