Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2006

Greip­pi­ve­ri­ap­pel­sii­ni­sor­betti

Keitä vettä ja sokeria, kunnes jäljellä on noin 2/3 seoksesta. Jäähdytä ja lisää sekaan mehut tai halutessasi mehu ja likööri.

1 1/2 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

2 val­ku­ais­ta (käy­tä jää­vät kel­tu­ai­set jäl­ki­ruo­an val­mis­tuk­seen)

3 dl ve­rig­reip­pi-ap­pel­sii­ni­me­hua

1/2 dl li­met­ti­me­hua tai Coint­re­au-li­köö­riä

1. Kei­tä vet­tä ja so­ke­ria, kun­nes jäl­jel­lä on noin 2/3 se­ok­ses­ta. Jääh­dy­tä ja li­sää se­kaan me­hut tai ha­lu­tes­sa­si mehu ja li­köö­ri.

2. Vat­kaa val­ku­ai­set ke­vy­es­ti ja yh­dis­tä säh­kö­vat­kai­mel­la sii­hen so­ke­ri-me­hu­se­os.

3. Pane seos pa­kas­ti­meen noin nel­jäk­si tun­nik­si. Vaah­do­ta säh­kö­vat­kai­mel­la, kun­nes seos on il­ma­vaa ja ke­vyt­tä. Pane ta­kai­sin pa­kas­ti­meen noin puo­lek­si tun­nik­si ja vaah­do­ta uu­del­leen.

4. An­na se­ok­sen ol­la pa­kas­ti­mes­sa tun­nin en­nen tar­joi­lua. Ota jää­te­lö­kau­hal­la sor­be­tis­ta pal­lo­ja vii­len­net­tyi­hin la­sei­hin ja tar­joa heti raik­kaa­na vä­li­ruo­ka­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ