Koti ja keittiö 9/2008
300 g tuoretta pinaattia
1 dl vettä
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1 l kevyt- tai täysmaitoa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
150 g fetajuustoa
1/2 ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Tarjoiluun:
50 g fetajuustoa
1. Huuhdo pinaatit ja poista kovat lehtiruodit. Kuumenna vesi kattilassa, lisää pinaatinlehdet kevyesti painellen ja hauduta pinaatteja noin 5 minuuttia. Valuta ja hienonna pinaatinlehdet.
2. Sulata rasva paksupohjaisessa, pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää maito hitellen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto kiehahtaa ja sakenee.
3. Lisää pinaatti ja mausteet ja murustele joukkoon fetajuusto. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi keittoon hienonnetut yrtit.
4. Murustele keiton pinnalle tarjoiltaessa vielä hieman fetajuustoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2