MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4–6 annosta
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 rkl oliiviöljyä
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl tuoretta timjamia
hienonnettuna
3 rkl tuoretta oreganoa
hienonnettuna
ripaus chilihiutaleita
400 g kokonaisia säilöttyjä
tomaatteja
2–3 rkl kapriksia
Kastike:
40 g suolatonta voita
¾ dl vehnäjauhoja
7 dl täysmaitoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
75 g parmesaani- tai
pecorinojuustoa
Lisäksi:
200 g fetajuustoa
noin 200 g tuore- tai
kuivalasagnelevyjä
tuoretta timjamia
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso. Halkaise paprikat, poista kannat ja kuutioi paprikat.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää paloitellut kasvikset ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit, yrtit, chilihiutaleet ja säilötyt tomaatit. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kaprikset ja ota kattila liedeltä.
3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki, mutta älä
la lämmöllä 10 minuuttia. Lisää mausteet ja juusto. Kuumenna vielä niin, että juusto sulaa.
4. Laita kolmasosa kasviksista ja fetajuustosta uunivuoan pohjalle. Laita päälle kerros lasagnelevyjä ja kolmasosa juustokastikkeesta. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta niin, että päällimmäiseksi jää juustokastikekerros.
5. Ripottele päälle timjamia. Paista uunissa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia. Tuorepastalevyistä valmistettu lasagne kypsyy nopeammin kuin kuivapastalevyistä valmistettu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2