Artikkeli

Espresso-valko­suk­laa­pan­na­cotta

2 lii­va­te­leh­teä

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 tl esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

50 g val­ko­suk­laa­ta

Kah­vi­kiil­le:

1 lii­va­te­leh­ti

1/2 dl vet­tä

1 tl esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

2 tl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

val­ko­suk­laa­ta

1. Pane lii­va­te­leh­det li­ko­a­maan run­saa­seen kyl­mään ve­teen vii­dek­si mi­nuu­tik­si.

2. Mit­taa pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan ker­ma ja kie­hau­ta se va­ro­vas­ti. Li­sää pi­ka­kah­vi­jau­he ja hie­nok­si rou­hit­tu val­ko­suk­laa. Se­koi­ta, kun­nes suk­laa on ko­ko­naan su­la­nut.

3. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan ker­ma­lie­meen. Kaa­da ker­ma-esp­res­so­se­os nel­jään pie­neen la­siin ja pei­tä ne muo­vi­kel­mul­la. An­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa muu­ta­man tun­nin ajan.

4. Li­o­ta kiil­tee­seen tu­le­vaa lii­va­te­leh­teä kyl­mäs­sä ve­des­sä vii­si mi­nuut­tia. Kuu­men­na ve­si­tilk­ka kie­hu­vak­si ja li­sää sii­hen pi­ka­kah­vi­jau­he ja so­ke­ri. Liu­o­ta kuu­maan nes­tee­seen kui­vak­si pu­ris­tel­tu lii­va­te­leh­ti. An­na kah­vi­lii­va­te­se­ok­sen jääh­tyä hy­vin.

5. Kaa­da kah­vi­kiil­le va­ro­vas­ti hyy­ty­neen ker­ma­ker­rok­sen pääl­le. An­na jäl­ki­ruo­kien hyy­tyä vie­lä jää­kaa­pis­sa noin tun­nin ajan. Ko­ris­te­le en­nen tar­joi­lua rou­hi­tul­la val­ko­suk­laal­la.