Artikkeli

Eksoottiset hedelmät siide­ri­hyy­te­lössä

Tavallisen kuivan siiderin sijaan voi hedelmähyytelöön kokeilla myös maustetumpia ja makeampiakin siidereitä.

noin 6 dl eri­lai­sia he­del­miä,

esim. ka­ram­bo­laa, kii­viä, pas­si­on­he­del­mää, man­goa

sit­ruu­na­me­lis­san­leh­tiä

5 dl kui­vaa sii­de­riä

pala va­nil­ja­tan­koa

1 1/3 dl hyy­te­lö­so­ke­ria

2 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

Ko­ris­te­luun:

he­del­mä­pa­lo­ja

1. An­nos­te­le pa­loi­tel­lut he­del­mät ja sit­ruu­na­me­lis­san­leh­det an­nos­mal­joi­hin.

2. Pane va­nil­ja­tan­ko ja sii­de­ri kat­ti­laan ja kie­hau­ta nii­tä het­ki. Ota tan­ko pois ja se­koi­ta jouk­koon hyy­te­lö­so­ke­ri. Maus­ta seos vaah­te­ra­sii­ra­pil­la.

3. Kaa­da lie­mi he­del­mä­pa­lo­jen pääl­le. Jääh­dy­tä ja hyy­dy­tä an­nok­sia kyl­mäs­sä noin puo­li tun­tia.

Vink­ki: Ta­val­li­sen kui­van sii­de­rin si­jaan voi he­del­mä­hyy­te­löön ko­keil­la myös maus­te­tum­pia ja ma­ke­am­pi­a­kin sii­de­rei­tä.

Koti ja keit­tiö 3/2002