Koti ja keittiö 12/2008
6 annosta
150 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kuivattu chili
2 dl kuohukermaa
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
Vuokiin:
voita tai margariinia
sokeria
1. Voitele ja sokeroi keraamiset uuninkestävät annosvuoat ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Rouhi suklaa. Mittaa kattilaan maissitärkkelysjauhot ja kaakaojauhe. Lisää kerma vähitellen samalla sekoittaen.
3. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Lisää suklaarouhe, anna sen sulaa ja sekoita tasaiseksi.
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseoksen joukkoon yksitellen. Murenna joukkoon myös chili.
5. Mittaa valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista (3/4 dl) erissä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista. Kääntele marenkivaahto suklaaseokseen.
6. Jaa kohokasmassa annosvuokiin ja paista kohokkaita uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua välillä, etteivät kohokkaat lässähdä.
7. Nosta vuoat uunista, siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa välittömästi sellaisinaan tai vaniljajäätelön tai vaahdotetun kerman kera.
Vinkki! Voit esivalmistella kohokkaat hyvissä ajoin ja kypsentää uunissa juuri ennen tarjoamista, koska kohokasmassa kestää muutaman tunnin säilytyksen annosvuoissa
ennen paistamista. Tällöin paistoaika on hieman pidempi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2