Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Chili-chori­zo­mak­ka­ra­ker­ros­leivät

(Oh­je nel­jäl­le)

8 isoa vii­pa­let­ta

mo­ni­vil­ja­paah­to­lei­pää

3/4 dl ma­jo­nee­sia

1 rkl chi­li­kas­ti­ket­ta

16 sii­vua cho­ri­zo­mak­ka­raa tai sa­la­mia

1 kek­si­ko­koi­nen si­pu­li tai

pu­na­si­pu­li

4–6 kir­sik­ka­to­maat­tia tai

1 to­maat­ti

noin 50 g ta­leg­gi­o­juus­toa

1. Le­vi­tä lei­pä­vii­pa­leet leik­kuu­lau­dal­le tai muul­le alus­tal­le.

2. Se­koi­ta chi­li­kas­ti­ke ma­jo­nee­siin ja voi­te­le lei­pä­vii­pa­leet sil­lä.

3. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa se ren­kaik­si. Vii­pa­loi kir­sik­ka­to­maa­tit tai to­maat­ti.

4. Le­vi­tä täyt­teet nel­jän lei­pä­vii­pa­leen pääl­le. Lai­ta kul­le­kin lei­pä­vii­pa­leel­le nel­jä sii­vua mak­ka­raa, si­pu­li­ren­kai­ta, to­maat­tia ja lo­puk­si juus­toa raas­tee­na tai ohui­na sii­vui­na. Pai­na toi­set lei­pä­vii­pa­leet täy­tet­ty­jen lei­pä­vii­pa­lei­den pääl­le.

6. Kuu­men­na voi­lei­päg­ril­li tai voh­ve­li­rau­ta. Pais­ta lei­vät gril­lis­sä, pais­to­ai­ka on noin 2–3 mi­nuut­tia. Lei­vät ovat val­mii­ta, kun juus­to on su­la­nut ja lei­pä on pin­nal­ta ra­pea.

7. Leik­kaa val­miit ker­ros­lei­vät kes­kel­tä kah­tia ja tar­joa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ