Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Cayen­ne­suk­laa­kiisseli

Hyvä tietää: Plamil-cayennesuklaa on luomutuote, jota saa hyvin varustetuista elintarvike- ja luontais­tuo­te­kau­poista.

(6:lle)

6 dl ke­vyt­mai­toa

50 g ca­yen­ne­suk­laa­ta (Pla­mil)

tai chi­li­suk­laa­ta (Fa­zer)

3/4 dl so­ke­ria

3/4 dl mais­si­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

Pääl­le:

suo­la­päh­ki­nöi­tä

kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

ker­ma­vaah­toa tai va­nil­ja­jää­te­löä

1. Pane tef­lon­kat­ti­laan mai­to, pil­kot­tu suk­laa, so­ke­ri ja jau­hot. Kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes suk­laa on su­la­nut ja seos sa­ke­nee.

2. An­na jääh­tyä hiu­kan ja jaa kiis­se­li an­nos­kup­pei­hin. Ri­pot­te­le pin­nal­le hie­man so­ke­ria ja nos­ta pei­tet­tyi­nä vii­le­ään noin tun­nik­si.

3. Ko­ris­te­le kiis­se­li­an­nos­ten pin­nat suo­la­päh­ki­nöil­lä ja kar­pa­loil­la en­nen tar­joi­lua. Tar­joa li­sä­nä va­nil­ja­jää­te­löä tai ker­ma­vaah­toa.

Hyvä tie­tää: Pla­mil-ca­yen­ne­suk­laa on luo­mu­tuo­te, jota saa hy­vin va­rus­te­tuis­ta elin­tar­vi­ke- ja luon­tais­tuo­te­kau­pois­ta.