Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kat­ri schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 3/2012

Appel­sii­nib­roileri

Valmista vaihteeksi kokonainen kananpoika. Mehukas uunibroileri saa makua appelsiinista, valkosipulista ja timjamista.

3–4 an­nos­ta

1 (noin 1,2 kg) tuo­re tai

pa­kas­tet­tu, ko­ko­nai­nen broi­le­ri

25 g peh­me­ää voi­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

muu­ta­ma ok­sa tuo­ret­ta tim­ja­mia

2 ap­pel­sii­nia

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl hu­na­jaa

1. An­na pa­kas­te­tun broi­le­rin su­laa noin vuo­ro­kau­den jää­kaa­pis­sa. Nos­ta broi­le­ri huo­neen­läm­pöön tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Kui­vaa broi­le­ri ta­lous­pa­pe­ril­la.

2. Murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja hie­non­na tim­ja­mi. Se­koi­ta ne peh­me­ään voi­hin. Hal­kai­se ap­pel­sii­ni ja työn­nä puo­li­kas broi­le­rin si­sään.

3. Työn­nä käsi va­ro­vas­ti broi­le­rin nah­kan al­le ja ir­ro­ta nah­ka li­has­ta. Työn­nä nah­kan al­le maus­tet­tua voi­se­os­ta ja hie­ro broi­le­rin pin­taa niin, et­tä voi­se­os le­vi­ää kaik­ki­al­le.

4. Sido broi­le­rin ja­lat tiu­kas­ti vat­san pääl­le puu­vil­la­na­rul­la ja nos­ta lin­tu uu­ni­vuo­kaan. Va­lu­ta pääl­le puo­len ap­pel­sii­nin mehu ja maus­ta pin­ta huo­lel­la suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Va­lu­ta pin­nal­le hu­na­ja. Nos­ta pin­taan ha­lu­tes­sa­si muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia.

5. Kyp­sen­nä lin­tua 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin tun­ti. Voi­te­le lin­tua pais­to­lie­mel­lä 1–2 ker­taa pais­ta­mi­sen ai­ka­na. Tar­kis­ta kyp­syys pis­tä­mäl­lä ti­kul­la rin­ta­li­han pak­suim­paan koh­taan. Kun si­säl­tä va­lu­va nes­te on kir­kas­ta ja liha ir­to­aa luis­ta, broi­le­ri on kyp­sää.

Lue Myös

Chorizo-perunatortilla

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Chorizo-perunatortilla

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Nyhtökanatacot

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Appelsiinivoissa karamellisoidut mustajuuret

Taateli-mallasleipä

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Appelsiinivoissa karamellisoidut mustajuuret

Taateli-mallasleipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.