Katri schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 3/2012
3–4 annosta
1 (noin 1,2 kg) tuore tai
pakastettu, kokonainen broileri
25 g pehmeää voita
2 valkosipulinkynttä
muutama oksa tuoretta timjamia
2 appelsiinia
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
1. Anna pakastetun broilerin sulaa noin vuorokauden jääkaapissa. Nosta broileri huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Kuivaa broileri talouspaperilla.
2. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita ne pehmeään voihin. Halkaise appelsiini ja työnnä puolikas broilerin sisään.
3. Työnnä käsi varovasti broilerin nahkan alle ja irrota nahka lihasta. Työnnä nahkan alle maustettua voiseosta ja hiero broilerin pintaa niin, että voiseos leviää kaikkialle.
4. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta lintu uunivuokaan. Valuta päälle puolen appelsiinin mehu ja mausta pinta huolella suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Valuta pinnalle hunaja. Nosta pintaan halutessasi muutama oksa timjamia.
5. Kypsennä lintua 200-asteisessa uunissa noin tunti. Voitele lintua paistoliemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa luista, broileri on kypsää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2