Fabian Björk
Suvi Rüster
Pashajuustokakku
10 annosta
Pohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g mantelirouhetta
75 g sulatettua voita
Täyte:
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ vaniljatankoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl rusinoita
Koristeeksi:
2 passionhedelmää
2–3 dl tuoreita marjoja,
mustikoita ja boysenmarjoja
muutama terttu tummia
viinirypäleitä
1 iso marenki
1. Hienonna keksit pieneksi muruksi esimerkiksi painelemalla kaulimella keksejä, jotka ovat pakastepussin sisällä. Sekoita keksimurun joukkoon mantelirouhe ja sulatettu voi.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kiinnitä reunat kunnolla.
2. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
3. Sekoita maitorahka, kananmunat ja sokeri keskenään kulhossa. Leikkaa vaniljatankoon viilto ja raaputa siemenet rahkaseoksen joukkoon. Pese ja sitruuna, raasta kuori ja purista siitä mehu. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sekä rusinat täytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
5. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
6. Halkaise passionhedelmät ja kaavi siemenet juustokakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja huuhdotuilla viinirypäleillä. Murustele koristeeksi marenkia.
Valmistusaika: 60 min + 2 h
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 16 e
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2