Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2010 Kat­ri Schrö­der

Vihreäpintaiset suklaatryffelit

Rouhi suklaa karkeaksi. Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa ja nosta kattila syrjään liedeltä. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut...

noin 30 kpl

200 g tum­maa suk­laa­ta (kaa­kao-

pi­toi­suus vä­hin­tään 70 %)

3 rkl kuo­hu­ker­maa

2 rkl voi­ta

Pin­nal­le:

vih­re­ää Matc­ha-tee­jau­het­ta

1. Rou­hi suk­laa kar­ke­ak­si. Kie­hau­ta ker­ma pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa ja nos­ta kat­ti­la syr­jään lie­del­tä. Li­sää suk­laa­rou­he ja se­koi­ta, kun­nes suk­laa on täy­sin su­la­nut.

2. Li­sää voi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kaa­da seos puh­taa­seen kul­hoon ja nos­ta jäh­met­ty­mään jää­kaap­piin noin kah­dek­si tun­nik­si.

3. Ota va­jaa ruo­ka­lu­si­kal­li­nen suk­laa­mas­saa ker­ral­laan ja pyö­rit­te­le se kä­sien vä­lis­sä pie­nik­si pal­loik­si. Kie­rit­te­le pal­lot tee­jau­hees­sa. Säi­ly­tä tryf­fe­lit il­ma­tii­viis­sä ra­si­as­sa vii­le­äs­sä.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min. + te­key­ty­mi­sai­ka 2 t