Artikkeli

Vanilja-puolukkamousse

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään...

(4–6 an­nos­ta)

4 lii­va­te­leh­teä + tilk­ka kuu­maa vet­tä

2 1/2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

400 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 1/2 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

4 val­ku­ais­ta

1 dl so­ke­ria

150 g puo­lu­koi­ta so­seu­tet­tu­na

Tar­joi­luun:

tuo­rei­ta tai pa­kas­te­puo­lu­koi­ta

1. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Se­koi­ta jo­gurt­ti, tuo­re­juus­to ja va­nil­ja­so­ke­ri kes­ke­nään.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää lop­pu­vai­hees­sa jouk­koon so­ke­ri vä­hi­tel­len sa­mal­la edel­leen vat­ka­ten.

4. Liu­o­ta lii­va­te­leh­det tilk­kaan kuu­maa vet­tä ja li­sää jo­gurt­ti­se­ok­seen. Se­koi­ta jouk­koon myös val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti kään­nel­len.

5. Siir­rä puo­let se­ok­ses­ta toi­seen kul­hoon ja se­koi­ta lo­pun mous­sen jouk­koon puo­luk­ka­so­se.

6. Jaa mous­set nel­jään la­siin niin, et­tä lai­tat poh­jal­le en­sin puo­luk­ka­mous­sea ja pääl­le va­nil­ja­mous­sea. Lai­ta jää­kaap­piin hyy­ty­mään vä­hin­tään kah­den tun­nin ajak­si.

7. Ko­ris­te­le an­nok­set puo­lu­koil­la en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ