Sokerikakkupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl luonnonvaniljaa
Täyte:
5 dl tuoreita marjoja
1 1/2 dl hyytelösokeria
Valkosuklaakate:
200 g valkosuklaata
noin 1/2 dl kermaa tai maitoa
(2 rkl kermalikööriä)
Päälle:
tuoreita kirsikoita, herukoita, karviaisia tai kookkaita vadelmia
1. Valmista sokerikakkutaikina. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää perunajauho siivilän läpi sekä vehnäjauhot ja vanilja. Levitä taikina leivinpaperille uunipellin päälle ja kypsennä levyä noin 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja jaa kahtia.
2. Pehmitä marjat hyytelösokerin kanssa (sokerin käyttöohje rasiassa) ja levitä seos toiselle taikinalevylle. Nosta toinen levy päälle ja anna hyytyä kylmässä.
3. Sulata valkosuklaa kerman tai maidon kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää halutessasi kermalikööri.
4. Jaa levy leivoksiksi ja tarjoa tuoreen valkosuklaakatteen ja marjojen kanssa.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2