MARI HARJULA • KUVAUSJÄRJESTELYT MARI HARJULA JA MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉNKoti ja keittiö 12/2015
10–12 annosta
Pohja:
150 g tummaa suklaata
4 munaa
125 g voita
2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Vadelmarahkatäyte:
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1–2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai yhden vaniljatangon siemenet
1–2 dl vadelmia
3 liivatelehteä
Valkosuklaamousse:
2 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
pieni nokare voita
Lisäksi:
tuoreita marjoja
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20-senttinen irtopohjavuoka.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä liedellä. Anna jäähtyä hetken.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vaahdota voi ja puolet sokerista. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vähitellen loput sokerista ja vatkaa seos kovaksi.
5. Sekoita sula suklaa voi-keltuaisvaahtoon. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen sekä kuivat aineet siivilän läpi parissa erässä. Sekoita seos varovasti tasaiseksi.
6. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
7. Valmista rahkatäyte. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Lisää mausteet ja sekoita. Pyöräytä lopuksi joukkoon vadelmat. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liuota tilkkaan kuumaa vettä. Lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.
8. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kokoa kakku. Kostuta pohja maito-vaniljasokeriseoksella ja täytä. Laita uusi kerros päälle ja tee samoin. Laita sitten kansipala ja kostutta myös sitä. Laita kakku jähmettymään kylmään.
9. Tee valkosuklaamousse. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Vaahdota kerma. Lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä mousse kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä viileässä.
10. Valmista suklaaganache. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma liedellä höyryävän kuumaksi samalla sekoittaen. Kaada kerma kulhoon suklaapalojen päälle. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää voi. Valuta ganache kakun päälle. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2