MARI HARJULA KUVA ARTO VUOHELAINENKoti ja keittiö 9/2011
4 annosta
500 g herkkutatteja
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
puolikas purjo
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
400 g paseerattua tomaattia
1 l kana- tai kasvislientä
1–2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
3 viipaletta maalaisleipää
tilkka oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
noin 50 g pecorino- tai
parmesaanijuustoa
1. Puhdista ja pilko sienet. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna.
2. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Kuullota purjoa ja valkosipulia ehetki. Lisää sienet ja jatka paistamista. Lisää paseerattu tomaatti. Keitä 10 minuuttia.
3. Lisää kana- tai kasvisliemi. Hauduta keittoa 10–15 minuuttia. Lisää basilika ja persilja. Hauduta vielä pari minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
4. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli ja jatka paahtamista, kunnes leivät ovat rapeita.
5. Tarjoa keitto leipäkuutioiden ja raastetun juuston kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2