Artikkeli

Pistaa­si­pik­ku­leivät

Mittaa kattilaan sokeri ja siirappi ja anna niiden kiehahtaa. Nosta kattila pois levyltä...

50 kpl

3/4 dl mus­co­va­do- tai fa­rii­ni­so­ke­ria

1 dl sii­rap­pia

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 rkl jau­het­tua ka­ne­lia

2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

2 rkl hil­lot­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

1 1/2 tl soo­daa

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kuo­rit­tu­ja ja rou­hit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri ja sii­rap­pi ja an­na nii­den kie­hah­taa. Nos­ta kat­ti­la pois le­vyl­tä.

2. Leik­kaa voi kuu­ti­oik­si ja li­sää se kat­ti­laan. Se­koi­ta, kun­nes voi su­laa ja an­na se­ok­sen jääh­tyä.

3. Se­koi­ta maus­teet, soo­da ja jau­hot. Li­sää ne tai­ki­naan. Kään­te­le jouk­koon lo­puk­si pis­taa­si­päh­ki­nät ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

4. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta kak­si ne­li­kul­mais­ta tan­koa, Voit lei­poa myös pyö­rei­tä pi­pa­rei­ta. Kää­ri tan­got muo­vi­kel­muun tai lei­vin­pa­pe­riin. An­na tai­ki­nan maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään muu­ta­man tun­nin tai seu­raa­vaan päi­vään.

5. Leik­kaa tan­gos­ta ohui­ta (3-4 mm) vii­pa­lei­ta ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta pi­pa­rei­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 5-8 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat sa­neet kau­niin vaa­le­an­rus­ke­an vä­rin. Ole tark­ka­na, sil­lä pik­ku­lei­vät tum­mu­vat hel­pos­ti. Säi­ly­tä pik­ku­lei­vät tii­viis­sä ra­si­as­sa.