Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2014

Persik­ka­se­mif­reddo

Persikkainen semifreddo tarjoillaan nimensä mukaan puolikylmänä eli semifreddona.

8 an­nos­ta

5 kyp­sää per­sik­kaa

2 ka­nan­mu­naa

2 kel­tu­ais­ta

2 dl eri­kois­hie­noa so­ke­ria (Siro)

4 dl kuo­hu­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Pese per­si­kat huo­lel­li­ses­ti. Hal­kai­se ja pois­ta ki­vet ja so­seu­ta.

2. Nos­ta ka­na­mu­nat, kel­tu­ai­set ja so­ke­ri pyö­re­ä­poh­jai­seen te­räs­kul­hoon. Ase­ta kul­ho mie­dol­la läm­möl­lä ole­van ve­si­hau­de­kat­ti­lan pääl­le niin, et­tei kul­hon poh­ja kui­ten­kaan kos­ke­ta ve­teen. Vaah­do­ta ai­nek­sia ve­si­hau­teen pääl­lä noin 8 mi­nuut­tia tai kun­nes seos sa­os­tuu. An­na jääh­tyä noin 15 mi­nuut­tia.

3. Vat­kaa ker­ma löy­säk­si vaah­dok­si ja maus­ta va­nil­ja­so­ke­ril­la. Se­koi­ta per­sik­ka­so­se va­ro­vas­ti mu­na­vaah­toon. Se­koi­ta lo­puk­si ker­ma­vaah­to ke­vy­es­ti nos­tel­len jouk­koon.

4. Kaa­da seos kor­ke­a­lai­tai­seen vuo­kaan ja pei­tä kel­mul­la. Pa­kas­ta yön yli. Nos­ta 15–30 mi­nuu­tik­si huo­neen­läm­pöön en­nen tar­jo­a­mis­ta. Lu­si­koi jää­te­lö­kau­hal­la an­nos­mal­joi­hin.

Vink­ki! Voit myös jää­dyt­tää se­mif­red­don kel­mul­la vuo­ra­tus­sa, pit­kä­no­mai­ses­sa me­tal­li­vuo­as­sa ja ku­mo­ta ko­ko­nai­se­na tar­jol­le.