Koti ja Keittiö 10/07
8 isoa mangoldinlehteä
Täyte:
300 g lampaanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2–3 kevätsipulia
2 rkl parmesaanijuustoa raasteena
1 rkl oliiviöljyä
ripaus sokeria
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
Tomaattikastike:
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
puolikas punainen chilipaprika
ripaus sokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet veitsenlappeella ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää pannulle säilötyt tomaatit ja hienonnettu chilipaprika. Sekoita puuhaarukalla niin, että tomaattien rakenne rikkoutuu.
2. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Mausta hivenellä sokeria ja suolaa ja rouhi sekaan mustapippuria.
3. Valmista kastikkeen kiehuessa täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Lisää jauhelihan joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna maustua jääkaapissa.
4. Huuhtele mangoldinlehdet ja poista varret. Keitä mangoldinlehtiä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kuivaa lehdet ja ohenna lehtiruodit terävällä veitsellä. Levitä lehdet leikkuulaudalle ja laita niiden päälle varsipäähän täytettä. Kääri lehdet rullalla kaalikääryleiden tapaan. Kiinnitä tarvittaessa hammastikulla.
5. Lado kääryleet vuokaan ja kaada päälle kastike. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2