Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Kookos-rapar­pe­ri­pii­rakka

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli tai painele murotaikina irtopohja- tai piirasvuoan pohjalle, pistele ja esipaista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia...

1 pkt pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa

Täy­te:

500 g ra­par­pe­rin­var­sia

1 pie­ni tlk (165 ml) koo­kos­mai­toa

200 g rans­kan­ker­maa

3 isoa mu­naa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl so­ke­ria

Pin­nal­le:

so­ke­ria

1. Su­la­ta mu­ro­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Kau­li tai pai­ne­le mu­ro­tai­ki­na ir­to­poh­ja- tai pii­ras­vuo­an poh­jal­le, pis­te­le ja esi­pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri ra­par­pe­rit ohu­el­ti. Leik­kaa pak­sut var­ret pit­kit­täin hal­ki. Se­koi­ta koo­kos­mai­toon rans­kan­ker­ma, mu­nat ja so­ke­rit. Kaa­da täy­te esi­pais­te­tun poh­jan pääl­le. Aset­te­le ra­par­pe­rin­var­ret pit­ki­nä vuo­kaan täyt­teen pääl­le vie­ri vie­reen. Ri­pot­te­le nii­den pääl­le vie­lä hie­man so­ke­ria.

3. Pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa vie­lä 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt.