Koti ja keittiö 5/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
250 g vihreää parsaa
Hollandaisekastike:
150 g voita
1 rkl vettä
3 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja rouhittua
mustapippuria
Uppomunat:
4 munaa
1 1/2 l vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
Lisäksi:
4 paahtoleipää
ohuita, ilmakuivattuja kinkkuviipaleita
noin 2 rkl hienonnettua
ruohosipulia
1. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja kuori kevyesti tarvittaessa. Keitä parsoja 3–4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta talouspaperin päällä.
2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa. Nosta keltuaiset ja vesi kulhoon kattilaan vesihauteen päälleja vatkaa, kunnes seos paksunee ja on kauniin vaaleankeltaista.
3. Nosta kattila pois vesihauteen päältä ja vatkaa joukkoon voisula hitaasti, vähän kerrallaan, jotta voi ehtii sekoittua vaahtoon.
4. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Pidä kastike lämpimänä vesihauteen päällä uppomunien valmistamisen ajan.
5. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske muna varovasti veteen. Anna munan hautua 3 minuuttia ihan hiljalleen kiehuvassa vedessä. Nosta muna reikäkauhalla kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Lisää uusi muna.
4. Paahda leivät. Nosta päälle ohuita kinkkuviipaleita. Puolita parsat ja nosta leiville. Nosta päälle uppomuna ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2