Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Raparperi-kookosjäätelö
20 min + pakastaminen 6 tuntia . helppo . 8 e
4 annosta
200 g raparperinvarsia
2 dl kookoskermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
½ dl sokeria
½ dl glukoosisiirappia
1 dl kuohukermaa
Pinnalle:
kookoslastuja ja Daim-suklaata
1. Puhdista ja paloittele raparperit. Mittaa kattilaan raparperit, kookoskerma ja sokeri. Kiehauta seos ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon raparperiseos. Nostele joukkoon kermavaahto.
3. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään rasiaan. Pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia.
4. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Koristele kookoslastuilla ja rouhitulla Daim-suklaalla.
Vinkki! Glukoosisiirappia löydät useiden kauppojen sokerihyllystä.
Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2