Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Raparperi-kookosjäätelö
20 min + pakastaminen 6 tuntia . helppo . 8 e
4 annosta
200 g raparperinvarsia
2 dl kookoskermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
½ dl sokeria
½ dl glukoosisiirappia
1 dl kuohukermaa
Pinnalle:
kookoslastuja ja Daim-suklaata
1. Puhdista ja paloittele raparperit. Mittaa kattilaan raparperit, kookoskerma ja sokeri. Kiehauta seos ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon raparperiseos. Nostele joukkoon kermavaahto.
3. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään rasiaan. Pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia.
4. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Koristele kookoslastuilla ja rouhitulla Daim-suklaalla.
Vinkki! Glukoosisiirappia löydät useiden kauppojen sokerihyllystä.
Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2