Simppeleitä ja hyviä kasvispastaohjeita ei ole koskaan liikaa! Tämä herneistä surautettava pestomainen kastike valmistuu nopeasti ja pullistelee nälkää loitolla pitäviä proteiineja.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Pistaasi-hernepestopasta
20 min . helpohko . 9 e
4 annosta
350 g spagettia
Hernepesto:
1 pussi (200 g) pakasteherneitä
1 ruukku basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 pientä valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
3 rkl rouhittua pistaasia
Tarjoiluun:
raastettua parmesaania
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Tee kastike. Sulata herneet ja ota vajaa desi erikseen koristelua varten. Laita herneet teholeikkuriin. Lisää basilikanlehdet, öljy, sitruunamehu, parmesaani ja pistaasit. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja pestomaiseksi tahnaksi. Jos seos tuntuu liian tanakalta, ohenna öljyllä tai pastan keitinvedellä.
3. Yhdistä keitetty pasta ja kastike. Viimeistele herneillä ja parmesaaniraasteella.
Simppeleitä ja hyviä kasvispastaohjeita ei ole koskaan liikaa! Tämä herneistä surautettava pestomainen kastike valmistuu nopeasti ja pullistelee nälkää loitolla pitäviä proteiineja.
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2