Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Sitruunainen jogurttipiiras
35 min + 4 t . helpohko . noin 12 e
12 palaa
200 g kanelikeksejä (esimerkiksi Bastogne)
75 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Päälle:
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl unikonsiemeniä
Lisäksi:
marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi passiohedelmää ja vadelmia
(syötäviä kukkia, mintunlehtiä)
1. Murskaa keksit. Sulata voi. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen vuoan (Ø noin 22 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja sitruunankuori tasaiseksi sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois. Laita liivatteet sitruunamehuun ja sekoita, kunnes ne liukenevat. Lisää liivateseos muiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään noin 4 tunniksi tai kunnes täyte on hyytynyt.
3. Yhdistä hunaja ja unikonsiemenet. Koristele piirakka marjoilla ja hedelmillä. Valuta päälle unikonsiemenhunajaa. Viimeistele halutessasi kukilla ja mintunlehdillä.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Sesongin maukkaimman kalakeiton salaisuus on itse keitetyssä kalaliemessä ja laadukkaissa raaka-aineissa.
Klassikko-ohje madekeitto
Sesongin maukkaimman kalakeiton salaisuus on itse keitetyssä kalaliemessä ja laadukkaissa raaka-aineissa.
Klassikko-ohje madekeitto
Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.
Klassikkoresepti risotto
Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.
Klassikkoresepti risotto
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2