Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Muikkutapas
30 min + marinointi 4 t . helppo . 10 e
4 annosta
250 g perattuja muikkuja
Mausteliemi:
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sitruunamehua
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
½ dl hienonnettua minttua
1 tl kapriksia
1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
6 keitettyä perunaa
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
3–4 rkl majoneesia
minttua
mustapippuria
1. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Nosta peratut muikut liemeen.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, hienonna yrtit. Lisää muikkujen joukkoon loput mausteliemen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Anna maustua kylmässä vähintään 4 tuntia. Lisää joukkoon öljy ja nostele kevyesti sekaisin.
3. Halkaise perunat. Paista perunoita pannulla öljyssä, kunnes perunoiden leikkuupinta on kauniin ruskea. Mausta suolalla. Nosta tarjoiluvadille. Lisää perunoille nokare majoneesia ja marinoituja muikkuja. Koristele mintulla. Rouhaise päälle vielä mustapippuria.
Muikut voi panna marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2