Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vaniljavanukas ja lakumansikat
20 min + hyytyminen 4 tuntia . helppo . 10 e
4 annosta
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1 dl omenamehua
1 ps (4 g) Vegegel-hyytelöimisainetta
250 g tuoreita mansikoita
2 rkl sokeria
1 tl lakritsijuurijauhetta
1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita kulhossa vegejogurtti, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita joukkoon vaniljavaahto.
2. Kuumenna omenamehu. Sekoita joukkoon hyytelöimisaine. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on kirkasta. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana vanukasmassan joukkoon. Nostele annosmaljoihin. Anna hyytyä kylmässä 3–4 tuntia.
3. Puhdista mansikat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Sekoita mansikat, sokeri ja lakritsijuurijauhe keskenään. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun vanukas hyytyy.
4. Annostele lakumansikoita vanukkaiden päälle ennen tarjoilua.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2