Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Misolohi
15 min + 15 min . helppo . noin 19 e
4 annosta
600 g ruodotonta lohta
2 rkl soijaa
½ tl valkopippuria myllystä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl valkoista misotahnaa
1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
viipaloitua chiliä, tuoretta korianteria, seesaminsiemeniä
Tarjoiluun:
keitettyä riisiä tai riisinuudeleita, keitettyjä kasviksia
1. Pyyhkäise lohi talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Laita uunivuokaan. Valuta päälle soijaa ja rouhi päälle pippuria.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää inkivääri ja jatka paistamista noin minuutti. Lisää joukkoon misotahna, siirappi ja etikka. Sivele misoseos lohipalojen pinnalle.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lohi on vielä aavistuksen pinkki sisältä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla (kalan sisälämpö 42–52 astetta).
4. Purista kalalle sitruunamehua. Viimeistele viipaloidulla chilillä, korianterilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa riisin tai riisinuudeleiden ja kasvisten kanssa. Kokeile esimerkiksi keitettyä parsakaalia, vokattua paksoita tai litteitä herneenpalkoja.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2