Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Tyrni-inkiväärimarmeladimakeiset
20 min + hyytyminen 2 vrk . melko helppo . 10 e
noin 35 kpl
2 dl kylmäpuristettua tyrnimehua
½ dl vettä
2 dl sokeria
2 tl agar agar -jauhetta
Kuorrutus:
1 dl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
1. Mittaa kattilaan tyrnimehu, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää agar agar koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada lasirasiaan (koko 10 x 20 cm). Anna hyytyä huoneenlämmössä mielellään pari päivää.
2. Paloittele marmeladi. Anna marmeladipalojen vielä kuivahtaa huoneenlämmössä muutamia tunteja.
3. Sekoita lautaselle sokeri ja inkiväärijauhe. Pyörittele seoksessa marmeladimakeiset.
4. Kunnolla kuivahtaneet marmeladit säilyvät huoneenlämmössä viikkoja.
Vinkki!
Marmeladit hyydytetään agar agar -jauheella, jota löytyy useimmista kaupoista liivatelehtien ja leivinjauhepurkkien läheisyydestä. Kellota marmeladin keittoaika. Jos keität agar agaria liian kauan, sen hyytelöivä teho laimenee.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2