Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Täytetyt suippopaprikat
20 min + 25 min . helppo . noin 12,50 e
4 annosta
4–6 suippopaprikaa
1 dl kuskusia
2 rkl + 1 rkl oliiviöljyä
2 tl tahnamaista harissaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl pieneksi revittyä lehtikaalia
1 dl keitettyjä linssejä
1 dl hienonnettuja oliiveja
150 g murusteltua vuohenjuustoa
2 dl raastettua parmesaania
1. Halkaise paprikat pitkittäin. Poista kanta ja siemenet. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Valuta pinnalle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin 2 rkl öljyä ja harissa.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota ne pannulla 1 rkl öljyssä kypsiksi. Lisää pieneksi revityt lehtikaalit ja linssit. Paista sekoitellen, kunnes lehtikaali pehmenee. Yhdistä seokseen keitetty kuskus, vuohenjuusto ja oliivit.
4. Lusikoi seos paprikoille. Ripottele päälle juustoraaste. Jatka paistamista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmeitä. Tarjoa kurkkudipin kanssa. Ohje täällä.
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2